regio Amsterdam
+31 6 33686494
mail@saskiavliek.nl

Maestro Jules Onthult

Enprofil Culture en Learning

Maestro Jules Onthult

Duizenden mensen die nog nooit een klassiek concert hadden bezocht, hebben iets totaal nieuws ervaren: muziek luisteren met andere oren. Maestro Jules laat mensen de ontroerende kracht en kwaliteit van klassieke muziek beleven.

Dat doet Maestro Jules van Hessen door zijn publiek mee te nemen in de wereld van orkest en muziek. Soms ondeugend maar altijd inhoudelijk. In de afgelopen jaren hebben de dirigent en zijn team een unieke serie opgebouwd: Maestro Jules Onthult.  EnProfil zet zich in 2022 in voor de social media rond de komende concerten, met animated Instagram stories en andere dynamische content.

De formule

Vóór de pauze onthult Maestro Jules alles wat je moet weten over het klassieke meesterwerk en de componist. Zijn humoristische stijl leverde hem de bijnaam “De Stand-up Dirigent” op. Het orkest, nog in casual kleding, ondersteunt het verhaal van Maestro Jules met muziekfragmenten. Door een groot scherm achter het orkest met beelden en symbolen wordt de muziek begrijpelijker en toegankelijker. Na de pauze wordt het meesterwerk zonder onderbrekingen geheel gespeeld. Orkest en dirigent dragen nu concertkleding, de beelden komen terug en het feest der herkenning begint!
 

9/2 Maestro Jules Onthult: Beethovens Zesde Symfonie  

Beethoven een driftkikker? Niet in deze Pastorale waarin de in een lieflijk landschap vogels herkennen, en na een zomerregen en onweersbui dankbaarheid en vreugde vieren en herkennen in de muziek.

14/3 Maestro Jules Onthult: Mozart’s 40ste Symfonie 

Het Concertgebouw Amsterdam 

De Romantiek begon in de zomer van 1788, toen Mozart het slotakkoord van zijn 40ste symfonie op papier zette. Welke conclusies kun je trekken na het beluisteren van deze dramatische symfonie?

 

Eerlijk zullen we alles delen