Levend erfgoed in de Zaanstreek: Wereld van Windmolens --- Het nieuwe Molenmuseum van De Zaansche Molen krijgt steeds meer vorm. Na een periode van sloop is aan de Kalverringdijk het moment gekomen dat er gebouwd gaat worden. Met de versteviging van de vloer is letterlijk een solide basis gelegd onder het nieuwe museum. De architect (Kentie & Partners), de aannemer (Kenza Bouw) en de inrichter (Tekst & Uitleg) werken eendrachtig aan de uitwerking van de plannen. Molens en museum vormen straks samen de Wereld van Windmolens. Op 18 juni 2020 is De Zaansche Molen gastheer voor het internationale molenaarscongres dat wordt georganiseerd door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. "/>
regio Amsterdam
+31 6 33686494
mail@saskiavliek.nl

Wereld van Windmolens

de kunst en social media strategie

Wereld van Windmolens

Levend erfgoed in de Zaanstreek: Wereld van Windmolens

Vereniging De Zaansche Molens bouwt de komende jaren aan De Wereld van Windmolens op de Zaanse Schans. Samen met de molens aan de Kalverringdijk vormen en het nieuwe Molen museum een uniek erfgoedpark.

EnProfil werkt mee aan de online zichtbaarheid van de Wereld Van Windmolens.  Ook op deze manier kan De Zaansche Molen de kennis over en liefde voor molens op ideale wijze overbrengen, rond de verschillende molentypen die de Zaanstreek rijk is.

Het nieuwe Molenmuseum van De Zaansche Molen krijgt steeds meer vorm. Na een periode van sloop is aan de Kalverringdijk het moment gekomen dat er gebouwd gaat worden. Met de versteviging van de vloer is letterlijk een solide basis gelegd onder het nieuwe museum. De architect (Kentie & Partners), de aannemer (Kenza Bouw) en de inrichter (Tekst & Uitleg) werken eendrachtig aan de uitwerking van de plannen. Molens en museum vormen straks samen de Wereld van Windmolens. Op 18 juni 2020 is De Zaansche Molen gastheer voor het internationale molenaarscongres dat wordt georganiseerd door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Het Molenmuseum staat fier zij aan zij met onze stoere industriemolens op de Zaanse Schans. Samen vormen zij de “Wereld van Windmolens”, een totaalverhaal: in de molens ondergaat de bezoeker de indrukwekkende kracht van de wind en de houten machinerie. In het museum ervaart hij de geschiedenis en de betekenis van de molens, als Nederlands erfgoed van wereldklasse. Hier gaat het over handel, cultuur en rijkdom, maar ook over hard werken, armoede en sociale ontwikkeling. Een multimediale tijdreis voor jong en oud, waarin alle zintuigen geprikkeld worden.

Eerlijk zullen we alles delen