regio Amsterdam
+31 6 33686494
mail@saskiavliek.nl

Muziek Kuur Aventurijn

Enprofil Culture en Learning

Muziek Kuur Aventurijn

Op 21 december 2021, de magische kortste dag van het jaar, komt de audio kuur Aventurijn uit. De online muziekkuur van één week voor geluk. Voor de online audiokuur van componist en producer Evelien van den Broek (aka Leafsheep) maakte EnProfil de socials en stories.

Hoe werkt Aventurijn? 

Een week lang krijg je elke dag via social media een bemoedigend visueel kunstwerk te zien. En een ritueel om uit te voeren op een plek in je eigen huis . Daarnaast luister je naar een gloednieuwe song van de dag. Het luisteren wordt zo een ritueel op zich. Deelnemers starten bij dag 1 en volgen de aanwijzingen nauwkeurig, tot en met dag 7. Alleen dan werkt de muziekkuur echt. Aventurijn is gratis, kan vanuit huis worden gedaan, en mag dus doorgestuurd naar een ieder die in deze lockdown tijd een beetje meer geluk mag ontvangen! Een gelijknamig muziekalbum is verkrijgbaar. Aventurijn is mede mogelijk gemaakt met steun van het Fonds Podiumkunsten, Investeringsfonds Muziek, Buma/Stemra en MinOCW.

Bijgeloof

‘Ben je wanhopig op zoek naar een droomhuis of een nieuwe liefde? Zit je krap bij kas of heb je behoefte aan een andere baan? Zit alles in het algemeen wat tegen? Aventurijn zal je geluk brengen en ongeluk afwenden’.

De inhoud heeft als thema bijgeloof van over de hele wereld. Over Eveliens interesse voor de menselijke psyche : ‘Ik ben niet bijgelovig, maar vind het fascinerend dat mensen al millennia lang wanhopig zoeken naar bizarre bijgeloofsvormen als redenen voor alle tegenslagen.   

Songs

De muziekstukken zijn korte, eigenzinnige en genre-overschrijdende composities. Gepaard met teksten over bijgeloof van over de hele wereld. In de songs wordt veel gebruik gemaakt van grillige elektronica. uit de Lyra 8 synthesizer en Evelien’s karakteristieke elektronische stemlagen en effecten. Avontuurlijk, deels toegankelijk en speels, bevreemdend en experimenteel.  Het artwork van Aventurijn wordt gemaakt door kunstenaar Mees Joachim van Amesfoort, die bij elke dag van de kuur een speciaal beeld ontwierp.

Van den Broek componeerde voor documentaires, waaronder L.A. Raevende verbeelding voorbij en .nijnoK. Met Dyane Donck maakte zij de klankinstallaties Yesterday en Circlectric. Ze maakte de geluidswandeling Stemmengeschuifelmet Heijermans door de Pijp voor Soundtrackcity en Toneelgroep Amsterdam. In 2019 ging haar muziekvoorstelling Biophonica in première. Muziek over extinctie, met geluidsopnames van uitgestorven en bedreigde diersoorten, trompet, elektronica en twee analoge synthesizers. In juni 2020 verscheen hiervan het album Endlings.

Evelien van den BroekLeafsheep (1975) is componist, performer en producer. Ze schrijft muziek op het grensvlak van avontuurlijke elektronica pop, geluidskunst en hedendaags klassiek.

foto Leafsheep: Richard Ayres

Eerlijk zullen we alles delen