regio Amsterdam
+31 6 33686494
mail@saskiavliek.nl

Meesterwerken in Concert

Enprofil Culture en Learning

Meesterwerken in Concert

EnProfil vind het belangrijk dat iedereen kan genieten van cultuur. Wat nu als je geen verstand van klassiek hebt? Daarom is het een feest om te werken met Maestro Jules Onthult. Het komend seizoen ontrafelt dirigent Jules van Hessen klassieke meesterwerken in diverse bekende concertzalen in Nederland.

Dit voorjaar werd ik benaderd door het management van Maestro Jules Onthult om de social media marketing te versterken. Leerzaam én leuk want Maestro Jules van Hessen brengt met zijn onthullingsconcerten klassieke meesterwerken dichtbij de mensen. Iedereen kan genieten van klassiek. Ook zonder voorkennis. En zeg nou zelf, bij welk klassiek concert kun je nu een broodrooster of een staafmixer winnen? De aanpak van Maestro Jules is een geweldige vorm. EnPRofil brengt deze concerten en de missie van Meesterwerk in Concert online onder de aandacht.

Sjostakovitsj’ Zevende Symfonie ging in 1942 in première in Leningrad.

Het Philharmonisch Orkest was geëvacueerd. Maestro Jules en de ruim 100 musici van het Philips Symfonie Orkest laten horen hoe Sjostakovitsj componeerde onder het schrikbewind van Stalin. Hitlers lievelingsmuziek wordt omgezet in een allesvernietigende Oorlogsbolero die zijn weerga niet kent. Aangrijpende muziek, vol dubbelzinnigheden. Maestro Jules onthult Sjostakovitsj’ Zevende Symfonie ‘LENINGRAD’ is een hommage aan  Nederlands beroemdste Outsider Art-kunstenaar Willem van Genk voor wie klassieke muziek een belangrijke drijfveer was.

Eerlijk zullen we alles delen