regio Amsterdam
+31 6 33686494
mail@saskiavliek.nl

Museum der Mensheid

Enprofil Culture en Learning

Museum der Mensheid

Wereldberoemd in Zaanstad: Museum of Humanity op het Hembrug terrein

Afgelopen jaar is het Museum der Mensheid officieel geopend door burgemeester Jan Hamming van Zaanstad. Er is hard gewerkt naar dit moment, nadat de verhuizing naar Gebouw 155 compleet was, een onderdeel van het roemruchte Hembrugterrein aan het Noordzeekanaal.Het museum is een initatief van documentair fotograaf Ruben Timman, die zijn droom/een letterlijke roeping in daden heeft omgezet.

Lees meer > Daarover meer op www.museumofhumanity.nl. nog mooier is dat deze plek navolging kreeg in Warburg, Duitsland. Kan het zomaar zijn dat de portretten de mensheid en menselijkheid terug brengen in geheel Europa?

Ondertussen is Ruben alweer op ries om meer meesterwerken voor de camera te krijgen, hij reis deze week af naar de Rohinya in Bangladesh. Met het team bezoeken zij het grootste vluchtelingenkamp ter wereld. In totaal verblijven daar 919.000 Rohingya-vluchtelingen. Al vanaf het begin van de crisis wil Ruben naar dit kamp “deze mensen wil ik een plek geven in het Museum of Humanity, de wereld moet weten van deze tragedie”.

Fotograaf realiseert droom op Hembrugterrein: “Ik hoop dat mensen geraakt worden” NH nieuws 27 oktober 2019

De fotos van Timman hebben ook een link met de historie van industrieel erfgoed Hembrugterrein, waar vroeger munitie en wapens werden geproduceerd. “Hoe mooi is het dat je van wapens naar waardigheid kan gaan, naar menselijkheid. En  de geschiedenis van dit terrein kan ombuigen naar iets positiefs.”

Lees gehele artikel NH nieuws over Ruben

Eerlijk zullen we alles delen